04 June 2019

Qridi mahdollisti minulle upeita ja opettavaisia kokemuksia

Meillä oli toukokuun lopussa tet-harjoittelussa huikea tulevaisuuden lupaus – yhdeksäsluokkalainen Anni. Tässä Annin upeita ajatuksia harjoittelun ajalta.

Qridille tettiin pääsy oli ihan huikeaa ja nautin tetissä olosta suuresti. Tet-jakso opetti minulle paljon erilaisia taitoja. Monet näistä taidoista liittyvät yrittäjyyteen ja yrittäjänä olemiseen, mutta opin myös taitoja, jotka ovat hyviä ihan arkielämässäkin. Vaikka olenkin yrittäjyysluokalla, näin nyt aivan uuden ja enemmän konkreettisen puolen yrittämisestä. Uskon, että näitä taitoja olisi ollut vaikea oppia missään muualla paremmin.

Opin tämän tet-jakson aikana itse Qridiä käyttämällä paljon myös siitä, miten tärkeää oppilaalle on pystyä arvioimaan ja seuraamaan omaa kehittymistä, ja miten paljon se motivoi eteenpäin. Ennen saatoin jopa ehkä hieman aliarvioida oman kehityksen seuraamisen tärkeyttä, mutta nyt ymmärrän sen tärkeyden paremmin. Opin siis myös paljon asioita itsestäni ja omaan oppimiseeni liittyvistä asioista.

Tet-jaksoni koostui monipuolisista tehtävistä. Tutkin Qridin eri ominaisuuksia tarkemmin ja kirjoitin huomioistani ja mielipiteistäni päiväkirjaan. Qridin päiväkirjaa on kyllä niin helppo ja kätevä käyttää! Sivusto kokonaisuudessaan on kivan värikäs ja visuaalisesti kaunis. Se, että sivuston ulkoasua pystyi muuttamaan, oli kiva ominaisuus. Visuaalisuus, ainakin minulle, antaa lisää motivaatiota tehdä asioita. Qridin erilaisten raporttien avulla onkin helppo pysyä kärryillä siinä, miten on kehittynyt. Ja voi myös nähdä helposti sen, miten opettajan mielestä sinulla menee. Tavoitteet ovat minulle henkilökohtaisesti erittäin tärkeitä oppimisessa. Qridi antaa minusta upean mahdollisuuden kirjata nämä tavoitteet ylös. Qridissä tavoitteet pystyi selkeästi asettamaan ja siirtymään kätevästi eteenpäin. Uskon, että Qridistä voisi olla suurta apua minun tulevien opiskelujeni seuraamisessa.

Tet-jaksolla sain myös osallistua useisiin koulutuksiin ja esittelytilaisuuksiin. Yhdessä kouluttajan kanssa kiersimme eri kunnissa tapaamassa mm. sivistysjohtajia, rehtoreita ja opettajia. Kuulijat vaikuttivat kaikki kiinnostuneilta ja kyselivät paljon kysymyksiä. Voisin kuvitella, että he haluaisivat ostaa palvelun kouluihinsa. Esittelytilaisuuksissa oli monia huomioitavia asioita. Yhden kuulijan kännykässä Qridi ei alkuun jostakin syystä toiminut, mutta siitäkin onneksi selvittiin. Ongelmatilanteessa oli hienoa, että pystyi vain soittamaan jollekin tekniikkaa paremmin ymmärtävälle, ja näin saatiin asiat nopeasti ja kätevästi kuntoon.

Jo heti alussa huomasin, että arki Qridillä on hektistä ja tarkkaan aikataulutettua. Työpäivät saattavat alkaa ja loppua hyvin eri aikaan riippuen kyseisen päivän aikataulusta ja sisällöstä. Tällaisessa työssä onkin erittäin tärkeää olla täsmällinen ja pysyä aikataulussa, jotta antaa asiakkaalle hyvän ensivaikutuksen itsestään ja yrityksestä pitämällä sovituista ajoista kiinni. Näin heti, että Qridillä osataan pitää hyvin aikatauluista kiinni, vaikka työ onkin erittäin vaihtelevaa ja voi myös olla ajoittain haastavaa.

Tällaisessa työssä on mukana paljon muuttuvia tekijöitä, joten sinun täytyy pystyä joustamaan. Joskus esittelyn jälkeen asiakkaalle saattaa jäädä vielä jotain kysyttävää tai esitys muuten vain venyy, silloin on tärkeää huolehtia, että asiakkaalle ei jää mitään ihmeteltävää. Vaikka sisältö oli lähes sama joka kerta, saattoivat esittelytilanteet silti olla erimittaisia ja muutenkin täysin erilaisia. Opin, että tällaisessa työssä oman alansa ja tuotteen tunteminen on erittäin tärkeää, jotta voi pitää onnistuneen esittelyn ja saada ihmiset kiinnostumaan. Kun myyjä on hyvin perillä asiastaan, tulee sivullisellekin sellainen olo, että häneen voi luottaa, kun myyjä tuntee hyvin asiansa. Tet-jakson aikana koko ajan tunsi, että hommat on kaikilla hallussa. On hienoa työskennellä ihmisten kanssa, jotka osaavat ja tietävät asiansa.

Sosiaaliset kohtaamiset niin asiakkaiden kuin toistenkin työntekijöiden kanssa ovat erittäin tärkeitä. Minusta olikin kiva, että jokaiseen päivään kuului jotenkin ihmisten kohtaaminen ja sosiaalinen kanssakäyminen. Opin, että työelämässä täytyy pystyä huomioimaan myös muut työntekijät. Qridillä oli selvää että kaikki työntekijät kunnioittavat toisiaan ja se onkin erittäin tärkeää hyvän työilmapiirin säilyttämiseksi. Uskon, että tämän asian tajuaminen tulee auttamaan minua tulevalla työpaikallanikin pitämään yllä yhtä hyvää työilmapiiriä. Tällaisessa työpaikassa on mukava työskennellä.

Qridillä kaikki meni tosi hyvin ja koen että sain paljon hyviä kokemuksia tulevaisuutta varten. Vaikka en tulisikaan koskaan tekemään myyntityötä tai toimimaan yrittäjänä, opin kuitenkin tetissä paljon itsestäni ja työn tekemisestä ja nämä opit auttavat minua varmasti tulevaisuudessa ihan mihin vain päädynkin. Olenkin erittäin kiitollinen siitä, että sain tämän mahdollisuuden oppia, nähdä ja etenkin kokea paljon tärkeitä asioita. Olen aina tiennyt, että haluan tehdä töitä ihmisten kanssa ja yrittäminenkin on aina kiinnostanut. Nyt näin konkreettisesti, miten mielenkiintoista ja erilaista tällainen työ voi oikeasti olla, joten kiinnostus vain lisääntyi.

Anni

Qridi